פורום המכשור והבקרה של ישראל

פורום המכשור והבקרה של ישראל

מענה ל־חיבורים סניטריים לרגשים בתעשיית המזון

עמוד ראשי פורומים מדידות תהליכיות חיבורים סניטריים לרגשים בתעשיית המזון מענה ל־חיבורים סניטריים לרגשים בתעשיית המזון

#570
טל אלקון
מנהל בפורום
10 באוגוסט 2022 בשעה 15:59

שלום יניב,

אני לא חושב שיש הגדרה לחיבור "הטוב ביותר", זה שאלה של נקודת התקנה, של נוחות משתמש ושל תקינה של המפעל ליצירת אחידות מסוימת ולפעמים היא בכלל נקבעת על ידי מכונה או קו שלם שמגיע ישירות מחול עם חיבורים מסוימים ומרגע זה המפעל מחליט שהוא ממשיך עם החיבורים האלו.

חיבור טריקלמפ למשל הוא חיבור נוח מבחינת אחזקה, יש סברה שאומרת שבנקודות מסוימות (בחיבור מכשירים ולא בין צינורות) הוא לא מתנקה לגמרי ואף במיכלים לדוגמא אם מותקן בחלק התחתון יכולה להצטבר "בריכה" של חומר בפרול, אם מתבצעת התקנה נכונה שלו אני לא חושב שיש בעיה.

חיבור Varivent או חיבור Ingold מצויינים מבחינה סניטרית אבל יקרים מהשאר.

חיבור הברגה G Hygienic עם מפה לריתוך נפוץ מאוד, קל לשימוש ומתנקה באופן מצוין, צריך רק להיות בטוחים שמבצעים את הריתוך בצורה נכונה.

לדעתי, באופן אישי, חיבור BHC 3A הוא החיבור הנוח ביותר מבחינת אחזקה ומתנקה בצורה מצוינת.

אבל כמו שאתה רואה זה תלוי במספר דברים